MITÄ MATERIAALIT OVAT JA MITEN NIITÄ HOIDETAAN?

BioThane® Beta on USA:n Ohiossa valmistettua PVC-pinnoitettua polyesternauhaa. Nauhan pinnoite on patentoitu, tavaramerkkirekisteröity ja hyvin omanlaisensa, kun vertaa tavalliseen PVC-pinnoitettuun vaihtoehtoon. BioThane® on helppo puhdistaa miedolla pesuaineella ja lämpimällä vedellä tai sen voi pyyhkäistä vauvan kosteuspyyhkeellä. Se ei homehdu ja pysyy pakkasellakin melko taipuisana. Kovalla pakkasella myös BioThane® jäykistyy, mutta pääsääntöisesti tuntuma on mukava käteen. BioThanen® vetolujuus on 160 kg (9 mm), 280 kg (16 mm), 340 kg (19 mm) ja 678 kg (38 mm). Huomioitavaa on, että BioThane® ei ole vegaanisertifioitua, eikä valmistaja takaa esimerkiksi väriaineiden olevan vapaa eläinperäisistä raaka-aineista.

Paracord on joko USA tai EU valmisteista "Paracord 550 Type III" nylonparacordia. Paracordin vetolujuus on 247 kg narua kohden. Heijastava paracord on 50 % nylonia ja 50 % heijastavaa polypropyleenia. Paracordista tehdyn pannan tai taluttimen pesu suositellaan tehtäväksi käsin. Koska nylon imee vettä, ei paracord ole paras vaihtoehto esimerkiksi rannalle uintireissuille - se ei kellu.

Paracord on alunperin USA:n laskuvarjojoukkojen toisen maailmansodan aikana käyttämä monipuolinen naru, joka otettiin laskeutumisen jälkeen irti laskuvarjosta ja hyödynnettiin monin eri tavoin. Nimi juontuukin parachute-sanasta. Nykyään narua käytetään useaan eri tarkoitukseen, mm. juurikin taluttimiin ja pantoihin, mutta myös eräilyssä.

Säänkestävä materiaali on PVC-päällystettyä kestävää polypropyleeninauhaa, joka kestää vettä eikä kerää bakteereja. Puhdistus on helppoa miedolla pesuaineella ja lämpimällä vedellä tai vauvanpyyhkeellä. Materiaali on toimiva ja edullisempi vaihtoehto BioThanelle®, mutta on jäykempi ja kovempi pinnaltaan, erityisesti pakkasella. Säänkestävän materiaalin vetolujuus on 250 kg.